BULT styrelse väljs av sektionens årsmöte. Vid årsmötet 2017 valdes följande styrelse:

Annelie Drewsen

Sedan debuten 2011 har jag gett ut sex böcker för barn och ungdomar och under 2016 kommer fyra till. Idén till mina lättlästa ungdomsböcker kom ifrån mitt arbete som lärare i svenska som andraspråk för nyanlända ungdomar. Det fanns inga böcker som skildrade deras erfarenheter och samtidigt gav en hoppfull bild av livet. Därefter skrev jag om Amina från Somalia som tävlar i löpning, men saknar sin mamma. Mina böcker är översatta till nio språk. Förutom att skriva böcker gör jag författarbesök i skolor och frilansar som journalist med inriktning mot skola och utbildning. Läs mer på min hemsida eller följ mig på Twitter där jag heter @DrewsenA.

Anna Ehn

Debuterade 1995 med romanen ”Vårfrost” och har därefter skrivit för barn, unga och vuxna. ”Pelé, Kaká och jag” (med Sara Gimbergsson). ”Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd” och barnböckerna om Sally (tillsammans med Mia Öström och Jenny Karlsson) är exempel på böcker de senaste åren. Är också journalist och har arbetat femton år på Upsala Nya Tidning, varav de flesta på kulturredaktionen. Frilans sedan september 2015. Bosatt i Uppsala och nybliven hundägare.

Malin Eriksson

Debuterade 2009 och har nu skrivit från börja läsa åldern till 9-12 år. De flesta utspelar sig i stallmiljö. Jag har strävat efter att lyfta teman som är viktiga för hästtjejen. Andra böcker jag har skrivit är ”Nos mot näsa” och ”Tass i hand” som handlar om relationen barn och hund. Jag skriver också seriemanus, noveller och artiklar för tidningen Min häst. Jag har en magisterexamen i litteraturvetenskap med genusinriktning, uppsatsen skrevs om Maria Gripes Skuggböcker ur ett queerperspektiv, och är gymnasielärare i svenska och religion. Aktiv i Barnboksnätet i Göteborg.

(malin@livsgladjen.se)

Karin Frimodig

Jag skriver barnböcker tillsammans med Sara Berg. Vi har hittills skrivit fyra böcker för barn i förskoleåldern. Många tycker att det är konstigt att vi är två som skriver barnböcker tillsammans. Det tycker inte vi. För oss är det en hit att samarbeta och uppmuntrar fler att göra det. Jag och Sara Berg debuterade 2009 med boken ”Kim och Skrutten”, med illustrationer av Matilda Ruta. Men vår mest kända bok kom i mars 2015. Den heter ”Piraterna och regnbågsskatten” och har illustrationer av Maria Poll. Jag har arbetat som journalist i 10 år. Förutom journalistutbildningen vid Kalix Folkhögskola har jag även gått magisterutbildningen Barnprogram i radio och tv, på dåvarande Dramatiska Institutet och en skrivpedagogutbildning på Skurup Folkhögskola.

Alex Haridi

Från början manusförfattare, utbildad vid Dramatiska Institutet. Jag har genom åren arbetat med historier i alla upptänkliga genrer för alla sorters målgrupper. Nämnas kan ”Blå ögon” och ”Äkta människor” (TV), ”Miss Kicki” (långfilm) och ”Julkalendern 2016: Lyckoborgen” (radioteater). 2015 debuterade jag med ungdomsroman ”Huset mittemot”. Jag bor i Stockholm där jag använder kakbakning som universallösning på alla livets problem. Sitter även i styrelsen för Dramatikerförbundet.

Julia Sandström, ordförande

Född år 1990 i Umeå. Debuterade som 17-åring med ungdomsboken ”På ödets vingar”, den första delen i fantasyserien ”Nyckelväktarna”. Ytterligare tre böcker har följt sedan dess: ”Så långt vingarna bär”, ”Under vingarnas skugga” och ”Till sista vingslaget”. Studerar för tillfället till språkkonsult på Umeå universitet vid sidan om författarskapet.

(juliasandstrom@hotmail.com)

Kristina Sjögren, ordförande

Debuterade 2006 med ungdomsromanen ”14 december” och har sedan fortsatt skriva främst för ungdomar. 2008 kom ”Hitta Felix” och 2009-13 en thrillertrilogi för tonåringar skriven i samarbete med Ewa Christina Johansson. Jag har också gett ut ett par novellsamlingar för vuxna. Är litteraturvetare och utbildad skrivpedagog. Bor i Stockholm efter att i många år ha flyttat runt både i Europa och Sverige. Tillbringar somrarna i Blekinge.

(kristina@kristinasjogren.se)

Boel Werner

Illustratör, utbildad på Konstfack, från början men sen 1998 verksam också som författare, då jag debuterade med “Tvättlina och Robert Skog” på Alfabeta. Jag skriver för alla åldrar inom barn/ungdom, bland mina senare böcker kan nämnas bilderböckerna ”Hej då mössan” och “Kraken”. “Holgers honung och andra bi-sysslor” (faktabilderbok), “Överlevaren Isaq” (lättläst ungdomsbok), “Vi är inte vänner!” (kapitelbok) och “Är du dum på riktigt?” (ungdomsbok). Jag är uppvuxen på en gård i Småland, men bor sedan många år i Ludvika i Dalarna, där jag är insyltad i det lokala kulturföreningslivet.

Elisbeth Östnäs

Jag bor i Lund och har kommit ut med en trilogi ungdomsböcker som utspelar sig på vikingatiden (Sagan om Turid), och en roman för vuxna. Mitt skrivande pendlar mellan åldersgrupperna men är ofta mörka. Som läsare slukar jag allt i perioder. Jag arbetar tidvis som frilansande redaktör och granskare, men är också skrivpedagog. Jag brinner alltid för läsning som både mål och medel.