skonlittloggahemsidanDe författare som skriver skönlitterärt ingår i skönlitterära sektionen – Författarförbundets största sektion med 1 468 medlemmar (januari 2016).

Vi bevakar skönlitterära författares intressen genom att driva debatt och skapa opinion. Vår huvudsakliga verksamhet kretsar dock kring att arrangera program (uppläsningar, öppen scen, temadiskussioner, med mera) och kurser. Som sektion har vi även ett samarbete med våra nordiska kolleger.

Vi delar också ut Katapultpriset till årets bästa skönlitterära debutant.

Vi träffas oftast i Stockholm, men ett av våra årliga sex sektionsmöten brukar vi förlägga på annan ort: 2013 var vi i Luleå, 2014 i Malmö, 2015 i Växjö.

Som sektion är vi underställda förbundsstyrelsen och fattar därför inte beslut som rör förbundets verksamhet.

Du kan kontakta sektionen via sektionsstyrelsen.

Besök även Skönlitterära sektionens Facebook-sida.